Мисли зелено!

Малки стъпки – големи резултати!

Интересно е как с много малки усилия от наша страна бихме постигнали големи промени в опазването на околната среда! Поехме зелената инциатива, осъзнавайки сериозните назряващи проблеми, касаещи нашата Планета, които водят до глобалното замърсяване и разрушение на природата. Статистиката е плашеща, а промяната зависи изцяло от нас.

Ние от СИС Кредит прилагаме различни практики в ежедневната си дейност. Практики, които не променят, не усложняват и не натоварват работата ни. Смятаме, че приносът на всеки един от нас е важен за опазването на околната среда и че именно тези малки „жестове” към нашата Планета биха имали по-голям смисъл, ако ги споделим с Вас.

Ето няколко полезни неща, които може да правите като нас:

Използваме рециклирана хартия

Производството на един тон хартия от рециклирани суровини спасява до 17 дървета и използва 50% по-малко вода, отколкото производството на хартия от необработени фибри.

Принтираме двустранно и използваме чернови

По този начин намаляваме драстично потреблението на хартия.

Изхвърляме разделно боклука

От преработката само на една алуминиева кутийка кока-кола може да бъде спестена енергия, необходима за работата на лаптоп в продължение на 10 часа.

Ако рециклирате стъкло, хартия, батерии, моторно масло и алуминиеви консервни кутии, тези материали ще могат да се употребят повторно и така ще намалите обема на отпадъците с до 70%.

Гасим всички лампи и електроуреди в офисите в края на работния ден

По този начин освен, че пестите енергия, но това оказва отражение и върху сметките ви – 10% по-ниски сметки.

Пестим водата

Един от всеки трима жители на планетата изпитва недостиг на вода. През 2025г. това ще се отнася за две трети от световното население.

Ходим пеша и караме колело, отивайки на работа

Автомобилните газове са основините замърсители на атмосферата и главен източник на здравни проблеми в градската среда.

Почистваме природни паркове, садим дървета и др. в дните за отработване

15 до 20% от горите на България са унищожени през последните 10 години. Това показват данните, събрани от различни природозащитни организации.